POSTUPAK 42; Carina i PDV

POSTUPAK 42; Carina i PDV

Postupak 42 carinski je postupak puštanja robe na slobodno tržište u Republici Hrvatskoj (uvoz) bez obračuna PDV-a jer je roba namijenjena osobi u drugoj zemlji Europske unije. Uvoz iz Kine sa nama je vrlo jednostavan!

Carinska stopa se obračunava temeljem carinske tarife EU i naplaćuje od uvoznika robe. Postupak carinjenja može zatražiti porezni obveznik iz druge zemlje Europske unije koji se u Hrvatskoj pojavljuje kao uvoznik robe u postupku uvoznog carinjenja.

Ocarinjena pošiljka može direktno kod daljnjih kupaca čime se smanjuju troškovi, nema carinskih procedura koje se odnose na otpremu sa T1 deklaracijom, što skraćuje vrijeme formalnosti i poboljšava vaše poslovanje.

Uvoz iz Kine

S toga je potrebno prije kretanja u proceduru uvoza iz Kine samostalno provjeriti kompletne i točne informacije, kako bi izbjegli dodatne troškove i neugodne situacije. Procedura koja bi trebala biti efikasna i brza nekada se zna pretvoriti u nocnu moru, komunikacija u nasim institucijama sa krajnjim korisnima je slabo razvijena, te ogroman problem upravo proizlazi iz tog razloga.

Pripremite cijelovitu dokumentaciju poput packing liste, fakture, kopiju uplate, certifikati po potrebi. Svakako je korisno prije uvoza iz Kine ukoliko se radi o prvom uvozu provjeriti sa špediterom ili sa nama o složenosti uvoza određenog proizvoda.

TvojAgent je na raspolaganju 24/7, možete nas kontaktirati u vezi svih informacija vezano uz uvoz određenih proizvoda, naš je cilj što lakše i bezbolnije približiti dobavljače iz Kine – vama! Uz minimalne troškove povećajte svoj profit.

Ukoliko imate još dodatnih pitanja uz postupak 42 – tu smo za vas!

Povećajte svoju poslovnu likvidnost i oslobodite se uvoznog davanja od 25% – Surađujemo sa svim špediterskim tvrtkama u glavnim svjetskim lukama, također EORI broj i aplikaciju rješavamo za vas u roku od 24 sata

You must be logged in to post a comment